Børnehaven Helgolandsgade

Børnehaven Helgolandsgade er beliggende med gåafstand til byen, tæt på biblioteket, kunstmuseet mm. Derudover er der ikke langt til skoven og andre naturskønne områder.

Et stærkt fællesskab

Børnehaven Helgolandsgade er en børnehave med plads til 64 børn, fordelt på 3 stuer. Børnehaven Helgolandsgade er en del af Midtbyens Børnehus som består af 4 afdelinger.
At være et område som Midtbyens Børnehus, betyder at vi er 4 afdelinger med fælles ledelse. Sammen er vi et stærkt fællesskab, men vi prioriterer også at bevare de små enheder, hvilket giver tryghed og nærvær for børnene. Ud over Børnehaven Helgolandsgade, er Børnehuset Kærnen, Skovbørnehaven Nibsbjerghus og Vuggestuen Platanvej også en del af Midtbyens Børnehus.

Dagligdagen i børnehaven

Kl. 6.30 åbner børnehaven, hvor vi serverer morgenmad frem til kl. 7.00.
Kl. 7.00 - 8.00 går vi ud på vores grupper. Formiddagen bruges på samling, aktiviteter og tur ud af huset.
Kl. 11.00 spiser vi frokost. Efter frokosten er der mulighed for en lur for de yngste, mens de ældste leger på legepladsen.
Kl. 13.30 - 14.00 starter vi med at spise frugt.
Kl. 15.30 grupperne samles
Kl. 16.45 lukker børnehaven. 
Om fredagen lukker børnehaven kl. 16.

Madpakker

Barnet skal medbringes madpakke til frokost. Derudover skal der medbringes en formiddags- og eftermiddagsmadpakke. Hvert barn har en holder til deres drikkedunk i garderoben, så der altid er mulighed for at få noget at drikke.

Hvad skal medbringes til mit barn?

Som forældre skal I sørge for at barnet har skiftetøj, samt overtøj efter årstiden. Hvis barnet bruger ble, skal man selv medbringe bleer. I børnehaven har vi madrasser samt dyner og puder hvis barnet har brug for en middagssøvn. Om sommeren følger vi rådene fra Sundhedsstyrelsen om solbeskyttelse og der informeres i institutionen.

Hvordan melder jeg mit barn ind i børnehaven?

Barnet starter i børnehave d. 1. i den måned barnet fylder 3 år. Man skal som forældre selv opskrive sit barn til den børnehave man ønsker. Det gøres via pladsanvisningen. Læs mere om at skrive barnet op

Når dit barn er meldt ind i børnehaven, vil vi tage kontakt til jer. Den første kontakt sker ved at vi sender et velkomstbrev til jer via digital post. Her vil vi informerer om hvilken stue dit barn skal på, samt andre praktiske informationer. I velkomstbrevet vil der fremgå et telefonnummer til personalet på stuen, hvor I kan aftale tid til et besøg.

Opstart i børnehave

En helt ny verden åbner sig for barnet, hvilket for nogle børn kan opleves som lidt af en omvæltning. Vi gør alt hvad vi kan, for at give barnet den bedste opstart. Som en del af indkøringen, er det optimalt for barnet, med nogle korte dage den første tid og det er derfor en god ide som forældre at påregne tid til indkøring. Ved første besøg i børnehaven kan I aftale nærmere omkring indkøringen med personalet på stuen.

Særlige lukkedage og feriepasning

I Holstebro Kommune er der hvert år 5 uger med fælles feriepasning. Heraf er der 3 lukkedage: 5. juni, 24. og 31. december hvor der ikke er mulighed for pasning. De andre uger er fordelt på året. Læs mere om ferie i Holstebro Kommune her

I Midtbyens Børnehus vil fællespasningen som udgangspunkt foregå i BUM, Mejdal. Hvis antallet af børn der skal passe er meget få, kan pasningen blive rykket til en anden institution i byen. Der vil i god tid op til hver feriepasningsperiode, blive sendt en forespørgsel i Aula, om behovet for pasning.

Mulighed for 35 timers plads

Alle institutioner i Holstebro Kommune har mulighed for at tilbyde en modulplads. Pladsen er til dem der ikke har behov for pasning mere end 35 timer i ugen og dermed får mulighed for nedsat forældrebetaling. Læs mere om modulpladser her

I børnehaven har vi 7 pladser. Hvis du ønske en 35 timers plads til dit barn, er du velkommen til at kontakte Anja på tlf.: 9611 5952. Hvis ikke der er en ledig plads, er der mulighed for at blive skrevet op på venteliste.

Deltidsplads til børn af forældre på barselsorlov

Læs om deltidsplads til børn af forældre på barselsorlov